Monday, 29 December 2008

syoknye Sn0WboArdinG!!








yeehaaa...pada 25,26,n 27hb hari tu aku dan juge 33 org rakan2 JAD lain yg berada di pelusuk jepon (terutamanye sekitar tokyo..okayama pon ade juge)kitorg telah mencreate satu kenangan yg mmg aku x leh lupekn...kerana kali petama aku menyentuh yuki(salji),bermain dgn yuki,begolek ng yuki,menghadapi ribut salji dan sume2 la yg bekaitan ng salji...n yg pling best aku telah bermain snowboard...

mase mule2 oiyour suruh pilih nk men ski or snowboard..aku ,kak as,dilah n ramai lagi telah memilih ski...ingtkn ski cm lg senang dr snowboard..fuh nasib baik kami sempat tukar tok bermain snowboard laks..sbbnye aku tgk ski lg susah beb dr snowboard...kasihan aku melihat 5 org yg bermain ski ..antaranye aliah, fareez(yg aku selalu nmpk mereka tergolek ketika aku sedang tegolek juga)..shasha,zahir n piji(yg besemangat waja)...hikhik..cm susah je aku tgk..kalo ikot kn hari petama aku selalu nmpk aliah tegolek di pesimpangan...pastu hari kedua, semasa aku berpulun habis2an..aliah x kelihatan langsung..rupe2nye die gi betapa kt atas bukit yg lg tinggi sbb bile aku beraksi tok hari ke 3 nye..tibe2 aku tgk aliah da terror men ski..ngah3...mantap2..

before gi trip ni aku selalu tanye kt senpai kn..pastu die ckp la die suke snowboard sebab kakkoi..jadi aku pon mase mule2 (sblm gi sewa baju) rs semangat la..tgk nihonjin nye baju..kakkoiii nyee...yg onna pon mmg kakkoii ahh..pehtuuu...selepas amik baju yg disewa...aiyakkk..baju apakah...!! lawak gilerz baju tuhh..udah ghupe pekerja angkut sampah r...tak tipu..hihi..masalahnye yg baju cmtu sume yg saiz M je..yg saiz lain sume kakkoii je aku tgkk..huhu...tp nk wat cmne..selepas menggelak2 kn org dan diri sendiri juge digelak..kami pon teruskn pejuangan untuk mencube nasib bersnowboarding..(sbbnye sume yg gi kali ni sume beginner)yg ade pon cikun (saidai) n azhar (yg br gi sekali kot)..selepas tunjuk care pasang kasut kt board tu, n tunjuk care nk brek skit kat kami2 yg tak reti lgsg nih..mereka terus hilang...jd bermula la aksi2 jatuh bgn kami di pentas snow itu..


ngah2..macam2 care aku jatuh..pada hari petama snow x byk pon lagi..so snow nipis je..n sangat licin..aku lgsg x leh nk bediri pon mase hari petama tuh..licin bangat sih..pastu bile aku da boring asik jatuh aku dok je atas board tu..pehtu men gelongsor...fuhhh tu yg plg best tu..pastu brek pkai kaki je..hihi...kesimpulannye hari petama tu aku masih x dpt pon men dgn betolnye..asik jatuh n biasenye jatuh kt b****t..adoii sakittt nyee..hari petama tu sgtttt penattt..sbb mlm tu da penat dlm perjalann je pastu tanpa check in(check in kol 3 ptg, kami sampe subuh)terus gi men snowboard..x rest lgsg..pastu mmg hari petama tu aku x larat lgsg mase men,aku sakit kepala yg teramat sgt n mate bengkak sbb x ckp tido ...jadi hasilnye mlm tu lepas dinner aku tido dr kol 6 ptg sampe 7 pg esknye..yeahh 13 jam aku tido...mmg betul2 kumpul tenaga tok hari esknye..

hari kedua...
aku bgn2 dgn segarnye..setelah lame tido..tgk2 kt luar yuki da menebal..hanye dlm 1 mlm je kereta2 byk da x nmpk sbb da kene timbus ng snow..pastu time tu yuki turun dgn lebatnye..maknenye mmg kene pkai google la kn ..jadi pas mkn kami pon bersiap2 dgn uniform kami tok memulakn aksi..hari kedua ni mmg aku nk men betul2 ...fuhh kat luar yuki turun ng agak lebat..n kat ski jo tu da tebal da salji die..yeayy..bile yuki da tebal senang la skit nk men kn..aku berjaya gak bersnowboarding dgn jayanye..walopon mase mule2 aku leh meluncur ,asik begerak ke kanan je sbb aku x leh nk control ke kiri...pastu at last aku berjayaaa meluncurrr yeahhh!!! i did it!!
mmg hari kdua tu aku rs cm mendaki gunung everest la..dgn yuki yg turun ng lebatnye..lepas aku meluncur tu aku daki balik bukit tuh...penattnyyeeee hanye Allah yg tau ..walopon pnat tp sgt seronok..hari kedua ni aku byk jatuh gak ..tp byk jatuh ke belakang...maknenye hari kedua aku sakit kt bhgn ***tutt lebih la dr hari2 lain..
mlm tu x rs penat ngt cm mlm sebelum nye..kami mkn tabe hodai yg berharga 1200yen..pastu bergamba beramai2 kt luar...n bemain salji gak..syok22..








hari ke3..
hari ke tiga ..mase mule2 bgn tido tu aku ingt x nk main sgt sbb bile bgn tu da rs sakit2 badan..tp aku kuatkn semangt nk main jgkk..sbb best,..rasa rugi lak x main..
tp mmg mule2 pnat..x larat nk beratur tok naik gondola tu..aku kak as ina n anis hanye bemain2 di kawasan berdekatan..aku meluncur skit2..pastu amik gamba byk2..kak as laks rental mangkuk yg dak kecik sker men tu...rupe2nye name die "sori" kot..kadang2 kitorg pon join men mgkuk tuh..hihi..da pukul 11 tu..anis n S da kecapekan dan turun x naik2 lg..aku ng ina plak naik gondola tu..gi men kt tmpt tinggi skit..kat situ ramai rupenye dak2 jad beraksi..so aku pon pulun la..yeayy..akhirnyee di hari ke3 ni aku bejaya meluncur dari atas ke bwh tanpa jatuh...tu yg wat lg seronok...walopon aku x leh nk wat cm dak laki yg da teror wat "S"..at least meluncur ke kiri dan ke kanan tanpa jatuh tu da ok la kn tok aku..hihi..tp b4 aku leh main x jatuh2 tu..aku byk gak jatuh ..hari ketiga nih aku byk jatuh kt lutut..sakitt..tp best2..

pastu di akhir acara aku ,ina ,aliah,n mijah, turun x naik2 lg..huhu babai..kitorg akhirnye bejaya menyiapkn projek yuki daruma kami...fuhh susah rupe2nye nk wat yuki daruma nih...disebabkn mase yg mencemburui, kami sempat wat yuki daruma yg kecik je tp debab.. yeahh.





kol 6 ptg kami begerak pulang ke shinjuku...babai nagano ..babai snowboard...babai baju snowboard ...babaiii

Tuesday, 23 December 2008

~only time~...

mmm..aku sker sgt lagu nih..rasa terbang2 je bile dgr..
rasenye aku stat dgr lagu ni time form 2 kot..
hihi ..jom la dgr same2..
legolas kacaknye kamu...ohhhh



Who can say where the road goes,
Where the day flows?
Only time...

And who can say if your love grows,
As your heart chose?
Only time...

(interlude)
Dee dah day, dee dah day, dee dah day
Dee dah doe day doe, dee doe day doe

Who can say why your heart sighs,
As your love flies?
Only time...

And who can say why your heart cries,
When your love lies (dies)?
Only time...

(interlude)
Dee dah day, dee dah day, dee dah day
Dee dah doe day doe, dee doe day doe

Who can say when the roads meet,
That love might be,
In your heart.

And who can say when the day sleeps,
If the night keeps all your heart?
Night keeps all your heart...

(long interlude)
Dee dah dah dah
Dee dah dah dah
Dee dah dah dah
Dee dah dah dah

Who can say if your love grows,
As your heart chose?
Only time...

And who can say where the road goes,
Where the day flows?
Only time...

Who knows?
Only time...

Who knows?
Only time...

Monday, 22 December 2008

perangai mengikut muSim...

hoh...sgt ngtok ketika ini...sedangkn br kul 830 mlm..
atoi 2~3 hari ni ..rs cm lemah semacam...rs cm perangai aku pon da ikot musim..
bile time sejuk ni...rs lemah je..bkn lemah pe..perasaan tu lebih kepada nk tido..haha
mandi malas..(heshhh ape nak jadi nih)..makan pon mls kadang2 tu..belaja ape tah lg...ngeh3.
hishh...
dushhh..nyah kau sifat malas..ni da nk stat cuti...huaaa...x saba nk gi becuti...gi snowboard..ngah3..yeay..
tp da ckp ke persiapan aku nih...atoii...wit pon x masuk lagi...atoi cpt la ypm..kejap msk awal...kejap msk lmbt...

td da gi tanye sensei..exm bile..wuakk..watanabe sensei leh lak wat exm awal gilerzz..sem ni aku amik 7 subjek..dan subjek yg dikenekn exm ade 4..yg 3 lagi tu repot2 je..

berikut ialah butir2 exm yg aku kene amik..
1) アナログ信号処理- 2009/1/15
2)デェジタル信号処理- 2009/1/21
3)伝送システム-2009/1/23
4)システム工学Ⅱ-2009/1/26

wuaa...cuakk r..aku da la selama ni x phm lgsg ape yg diajarkn oleh watanabe..dlm kelas analog dan digital nye..huhu..semoga aku rajin kembali...

Wednesday, 17 December 2008

LoVe wiLL KeEp Us AliVe...

yup...we all got love in our heart...luv la yg wat kite kuat...kasih sayang kite pada Allah...dan kasih syg kite pada manusia juga...yg wat kite sentiasa genki setiap hari...can u all imagine cmne kalo kasih syg dan love tu da x de pada kite...we cannot live without love...x kisah macam mane kite di duga pon...jika ade rasa kasih dan syg tu dlm hati..kite bole jd kuat..dan bole wat keputusan yg betul...kerana hasil kasih syg tu selalu nye baik2 saje..mcm kite membelai kucing..kalo kite belai die dgn penuh kasih syg...kucing pon bole rs kasih syg kite tu..die akn membalas nye dgn suara yg manje...kalo kite belai tanpa kasih syg..kucing pasti akn takut...die rs fuan(x anshin= rs x selamat)...cm manusia juga bile kite rasa kasih syg dr org lain kite juga rs anshin...tp jgn lupe tok kasih kn org lain juga...=)

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide

Lost and lonely
Now you've given me the will to survive
When we're hungry...love will keep us alive

Don't you worry
Sometimes you've just gotta let it ride
The world is changing
Right before your eyes
Now I've found you
There's no more emptiness inside
When we're hungry...love will keep us alive

I would die for you
Climb the highest mountain
Baby, there's nothing I wouldn't do

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide
Lost and lonely
Now you've given me the will to survive
When we're hungry...love will keep us alive
When we're hungry...love will keep us alive
When we're hungry...love will keep us alive

from:Eagles-love will keep us alive

Sunday, 14 December 2008

friendship...

hihi...baru2 ni tibe2 ramai plak kawan2 aku time sekolah rendah cari aku balik...hihi comey r derg..x sangka setelah sekian lame derg cr gak aku lg..hihi..antaranye ialah apis samad n najib..
waa derg ni aku salute r..dulu kecik2 time sek rendah aku ramai membe laki dr membe pompuan..aku selesa kot kwn ng laki...sempoi..x byk kerenah..haha..walopon derg ni sker kaco idup aku..sker ejek aku la..dulu ingt lg si najib tu ejek aku "ramly burger" ..sbb name bpk aku ramlee..
sampe skrg pon aku rapat ng anip(kwn sek rendah aku gak) die la kot yg menghubungkn aku blk ng membe2 sek rendah dulu..hihi..comey2.

sampe sek menengah pon aku ramai gak kwn laki..tp x rapat ngat kot..sbb da besa..malu2 skit.tp aku jumpe ng farekhah,imah ,mekja,nadialiyana,fiqah yg sgt best bg aku...we create a wonderful friendship ever..dr form 1 sampe form5...we always together..sker sgt sbb derg sker gak pulun stadi cm aku..so cm selalu nesshin bersame2..suke duke dikongsi besame...huhu..tp pas spm ..msg2 da bepecah..yg dpt selalu jumpe pon mekja ,fiqah n nadia..sbb umah dkt..yg lain tu jauh..tp x pe..walopon kite da x selalu jumpe...kenangan persahabatan yg indah dl tu selalu membakar semangat aku sampe skrg..

bile da form 5 aku rapat ng dina..n kitorg mmg kawan je dl..tp cm bese r ..aku sker kwn ng laki sbb aku rs laki sempoi..mcm2 leh borak...die pon mcm2 mende ajar aku..pasal kete r..ape la..n aku pon mmg sker belaja mende br..yg plg penting laki ni x cpt terasa kn..tp bille berkwn derg bgs r..cmne ek laki ni kalo psl kwn derg setia kn..(yeke) haha..yela kot..walopon da ade makwe or bini..persahabatan derg ng kwn derg tetap terjalin dgn mesranye..so bile aku ng dina da jd lebih dr kawan..aku x nk pon kaco die bile ng membe..aku pn sker lebih kn membe..haha..cian die...
but pape pon membe tetap membe kn..tanpa membe sape la kite..

da msk U..ak ade gak la membe yg rapat..tp x la rapt cm membe kt sek dl..antaranye asmiza ,hana,farah..mm x ramai ngt pon yg aku rapat..sbbnye bile da besar manusia lebih dewasa..aku cm lebih sker sendri..dlm erti kate lain selalu blk umah tu kompom la..n x byk ngt mase diabiskn besama kawan2 time kt msia dl..bile da kt jepon sape lg yg kite ade selain kwn ye x..
heehe..nway thanks for kwn2 aku yg sentiasa menjadi teman ku di jepon nih..

da kt jepon ni kenal lak ng dak2 gunma..kak pah ,terra mec,pika ,sarah..aku rs derg saikou r..walopon br kenal..tp rpt gile..haha..bestt..sudi je derg nk mendengar duka dan lara aku selain dina..derg sangat baik..hihi arigatou..

kepada kwn2 ku..thanks sbb mnjadi sebahagian dr idup ku..segala silap dan salah harap di maafi..

Friday, 12 December 2008

ape ek aku buat mggu ni..??

apekah perkara2 yg aku buat mggu ni?
hmm..agak bosan sbb x smbut pon raye haji..sedih...
dak2 ni lak leh plak bgn lmbt seperti biase di pagi raye...
aku bgn n solat raye sorg2..wuaa..pastu gi sekolah pkai baju raye sorg2..
di tmpt len sebok ade open house..kenapa di sini x rs pape?..hmmm

ape aku buat mggu ni?

-x baito pon sbb bz..byk repot n shukudai nk kene wat..so mls nk memenatkn diri dgn bebaito..
-main badminton..tu pon sbb ade aktiviti katibah tariq bulan ni..kalo x...hampess..aku x besukan pon
-tgk tv..hari2 sampe lebam..
-tepon org..(sape2 yg tepilih la..)
- x kuar , x shopping..da lame da..lepaks umah saja..
-kadang2 tgk gadis melayu..pastu kutuk2 haha

hoh tada no hibi da ne..

saye rindu mereka sangat22...

huhu...da lame aku tidak mencurahkn isi hati..(chewahh..)bkn pe ari tu baru pindah umah kn..
tenet pon x de lg..ni pon tibe2 aku tejumpe tenet ..aku pon sambung la...hihi(mksd nye tibe2 aku jumpe wireless yg unsecured)..tumpang pinjam jap ye..

lepas dpt sambung tenet smlm je aku terus kol umah...ckp ng mak ..bestnyee..windu sgt nk dgr sore mak..mak pon aku dgr cm hepi je dpt ckp ng aku..hihi...
bile kol umah je mesti adik2 aku atau kakak2 aku akan ckp ape yg mak masak ri ni...nyampah tol..saje je nk jeles kn aku...smlm aku call mak masak RENDANG DAGING KORBAN...cedapnye...rindu masakn mak yg sentiasa sedap n lazat..bile tanye ape rahsia mak..mak kate mase masak tu jgn lupe bc selawat ..pastu ade doa ape tah mak aja..aku lupe hihi..

aku da byk kali kol asik x dpt ckp ng kakak aku yg 2nd..huhu geram toll..die sgt kuat bekerja..mentang2 jd bisneswoman...asik blk lmbt je..kol 1 br sampe umah besenye..disini aku ingin menyampaikn kerinduan aku terhadap kakak2 ku dan adik2 ku..yg mmg da mcm best fren aku..eh bile pk2 blk aku ade best fren ke..haha...rupe2nye selama ni kakak2 n adik2 aku la best fren aku...sbb tu dr dulu aku mmg sker blk umah...sbb kt umah best fren aku ade..sker shopping ng derg n tido lambat sbb borak2 hihi..bese la kami sume pompuan...gadis2 yg nmpk same baye je...marlina ,marlinda,nurliyana,farah nadiah...kakak rindu korg laaa....nk hangout sesama 5 beradikk....rindu2222...

dari kiri marlinda(angah),yaya(br je form 1 tp dah pjg cm galah, yong(1st), yana(adik aku br abis spm-17 thn)


(aku yg plg kecik)..rindu kamu sumeee...bile kite nk hangout sesame lagii...dan mengarut2 besame2...mari lepak NZ...onna tachi...kamu mmg saikou in my life..
raye tahun ni...mereka raye tanpa aku.....huaaa...
rindu22...!!

Friday, 5 December 2008

aku pon x tau...

hmmm..post kali ni mesti korg pelik kn kenape la aku tibe2 nk membicarakn soal ini..sedangkn aku juga adalah salah seorg dlm kategori itu...

aku tefikir nk menulis ni sbb aku selalu baca2 blog org n kebanyakan org menulis tentang kenapa perlu kapel..dan aku yakin org2 yg tulis tu mesti x penah bekapel n x hingin pon nk..
kenape ye ..n bagaimane ye aku boleh terjebak dlm keadaan ni..hihi..aku pon x tau la..

sbenanye jauhh di sudut hati aku...aku sgt kagum dgn gadis2 yg x pernah berkapel..yela mereka sgt teguh dlm mempertahankn maruah mereka...bkn nk ckp yg aku ni x pertahan kn maruah aku...tpp.ntahhlaa..ii zurai..susah nk ckp..

aku tau bkn bgs pon kapel..walo mcm mane alasan pon org bg...aku tetap sokong dgn persoalann org "kenapa perlu kapel" bkn kah cinta selepas nikah itu lebih indah?"tp kenapa ye aku jd one of them?..aku pon x tau...

adakah betul itu adalah perasaan cinta atau tu sume hanyelah mainan syaitan?
aku pon kurg pasti...

yang aku pasti bkn mudah utk melepaskn seseorg tu bile da becinta..
yela ..manusia ini dilahirkn berpasangan ...lelaki sgt mudah tertarik pd perempuan ...begitu juga sebaliknye...kalo la betul2 iman aku ni kuat ..mesti aku jg jd perempuan yg x penah kapel tu kn..
tp apekan daya..rapuh sungguh iman di dada ni...

ape yg aku doa kn di dlm hati selalu..supaya org yg aku syg sekarang ni la..org yg akn menjaga aku kelak..membimbing aku ke jalan yg benar..ke jln yg diredai..walopon sekarang aku tau aku telah melakukan kesilapan..(yela bekapel itu adalah satu kesilapan bg aku).. tp aku x dpt lari dr perasaan syg tu..lantas aku bulatkn hati ..kalo aku punyai zuriat kelak..akn aku bimbing die supaya jgn jd seperti aku...aku ingin jd kn die seorg wanita solehah...aku juga hingga skrg x jemu berdoa spy Allah sentiasa lembutkn hati aku utk menerima perkara2 yg baik2 dgn mudah..

jgn salah faham..coretan ni sekadar ingin menyatakn tentang diri ini yg mudah lali dgn perkara2 lagha...Hanya Allah saje yg tahu..

Wednesday, 3 December 2008

hima sugiru..

fewww..saikin aku rasa cm hima sugiru(terlalu byk free time)..mgkin sebab
1) x de kelas tok hari selasa and rabu ..kamis pon maybe kelas kyukou( kelas dibatalkn)
2) mggu ni plak x de repot jikken yg nak kena anta..sbb mggu ni jikken x de (jikken 2 mggu sekali je)
3) homework pon cm biase la..xde...kalo ade pon subjek system kougaku je..tu pon kene anta ari jumaat..
4) terlalu byk mase di rumah...x kuar2 umah ..x bejalan2 (kalo kuar pon dok angkut brg2 gi umah baru..sbb nk pindah)..penatt
5) terlalu byk tido..(ape nk jadi)..bgn selalu lmbt ..(bgn awal plak x tau nk wat ape)

mm disebabkn hima aku pon tulis je la ape yg patut..n mggu ni aku berbaito sbyk 2 kali..wow satu peningkatan ..sbb aku selalu mls gi baito..

*untuk pengetahuan baito ialah part time job

Tuesday, 2 December 2008

dedicated to all LADIES....


assalamualaikum sume..post kali ni lain skit sbb aku nk promote sesuatu..hihi..

ok gadis yg sebelah ni kalo korang sume nk tau die ialah kakak
aku yg sulung ..kt bawah ni biodata die..

*nama: Marlina binti Mohd Ramlee
*umur: 27 thn
*status: tidak diketahui

untuk pengetahuan anda semua, kakak aku ni ialah beauty consultant utk product kecantikan Mary Kay.
product ni kan bagi aku bgs la..sbb kakak aku penah wat simple facial kat aku..die leh tunjukkan perbezaan wajah kite slps pakai scrub product ni..mmg bagus..sampe skrg pon aku pkai..

oppss..tunggu dulu..bkn tu je product die..byk lagi..ade lipstick, mineral powder,perfume ,barangan makeup yg bagus and byk lagi..kt bwh ni aku tunjuk gamba2 nye k..

untuk pengetahuan anda sume kn, aku sgt suke product ni punye foundation..very light..x nmpk mcm pkai foundation..nmpk very natural..x betapuk2 macm sesetengah foundation n after u pkai foundation tu x yah pkai bedak pon x pe..mmg natural ..x tipu..kalo x caye leh try aku punye..hihi..

ok la..kt sini aku sertakn website product ni..kalo sesapa yg berminat leh melawat..n kalo beminat jgk leh contact kakak Ms MArlina ..www.marykay.com.my

Monday, 1 December 2008

ape yg buat aku cair??








ha hari ni aku nk tunjuk kt korg mende2 dan pekara2 yg buat aku cair..fulamak menarik kn..lepas ni sape2 yg nk ngorat or goda aku leh r bagi aku mende2 ni ..mesti aku cair punye lahh..yezza...

yg pertama


fulamakatakk...ini la kereta idaman aku ...aku teringin sgt nk kete nih...(bkn aku yg beli pon) hehe..tp da paksa da org suh beli nih...tp skang ni pon kn bile aku nmpk kete ni je aku leh cair semacam..tambah2 pulak driver die ensemm...waa..kakkoiii..

baiklah yg kedua






ha ni la mini cooper..kete yg aku ingin2kn sejak dulu...sgt comeyy...sker3..kalo bley kn aku nk dua2 la kete atas ni ..leh x..huhu..kene kawin ng org kaye la cmni..bile aku tgk kete ni pown aku jd cair smcm..wuaa..


ok yg ke3 plak..


wuakkk..comeynyeee...aku akan jadi cair + x betul bile tgk kucing2 comeyy..geramm33
kucing sgt comel dan manje..love cats so much..tp takut nk main ng derg..nanti kene gigit..aku sker belai kucing je..muaahhxx

yg ke 4..


cutenyee...ha mende ke 4 yg aku cair ialah baby...bukan "baby" ye..tapi bayi atau dak2 kecik..aku sgt sker men ng baby ..aku bole leka men ng baby sampe lame2 pon..wish nanti dpt baby ramai n cute2 belaka..(berangan)

ok yg ke 5 ialah...


wuakkk..ni la yg plg aku cair sebenanye...takeshi kaneshiro...kacaknyee..kakkoii sggh..
aku sgt minat takeshi sejak dl lg..bile tgk cite die ,leh sengih sorg2..cairr maa..suara die pon fulamakk macho tuhh...sker3

kenapa baru skrg??


hihi..korg mesti ckp laa ain ni br nk ade blog ke..yela2 aku tau aku lmbt..bkn pe sbenanye aku da ade da rupenye akaun blog ni..tp tak tau kenapa aku biarkn je akaun tu betapuk di sini..
pastu hari2 aku bc blog org ..pastu baru aku tepk nk tulis la mcm2..sbb sebenanye aku sker menulis ...ye r dulu kecik2 ade ke cita2 nk jadi sekretari bos..hihi tebayang plak kalo sekretari yg kene goda bos tu kn..ish2..ape la aku ni..
tp x pe la sekurang2nye bile aku da ade blog ni aku mgkin leh menghiburkn hana si hamis..sbb kalo die ngah tensen je mesti cr aku,,ingt aku badut sarkas ke..hihi...takpe2 tu la kwn ..aku x kisah la kalo kene jd badut pon tp kalo itu la yg membahagiakn dan memhepikan kawan2 aku..jyubun da yo bagi aku..

pape pon kalo bleh aku nk kongsi ng korg macam2..aku byk ngat mende nk dikongsi nih...auummm2..nantiknnye ye..

kenapa Ajigijis?

ha..pasti anda sume tertarik kn dgn tajuk kali ini..
hihi aku mulakan pemblogan aku dgn tajuk kenapa Ajigijis @ ajigiji..
hihihi..name ni kalo kawan2 kat jad ni mesti sedia maklum kan..sbb mmg da ade pemanggil tetap tok name ni..di sebabkn aku ni sker bende yg lain drpd yg lain..so aku sker cipta name pelik2..

hihi kisahnye sbenanye berasal semasa aku kecik2 dulu(mm skrg pon kecik)..yela mase aku lagi kecik dr skrg la..aku sker men2 ngan kakak aku..aku mmg sker bg name pelik2..pastu aku sker sebut ajigiji..cam sedap je kn..hihi..

pastu bile aku nk wat akaun kt yahoo pon aku buat Miss A Ajigiji la..Miss A tu plak mmg aku sker bg gelaran je kt diri aku..yela dr dulu sampe skang aku gi mane2 je mesti ade org lain gak name ain..so cm kat sekolah dl ade ain jamil(ain jem),aku plak ain rem (ain ramlee)..so kalo kt ym ke mane2..mesti org susah kn nk kenal..kalo miss A tu org tau la aku..pastu aku pon mmg sker huruf A..sbb dl time kecik2 ade sker org bernama A..eeeww gedik gile aku..

pastu bille da besar skit..tekeluar plak ajigiji tu..keluar la plak name baru tok aku..iaitu "AJIS" ,"GIJIS" dan macam2..tu sape lagi nk pggl aku cmtu melainkn hana si hamis n Kak AS kite.(x nk tmbh S lg..nanti die marah =p)..n pemanggil setia aku dgn memanggil aku "AJIGIJI" ialah PIJII si mate sepet askar jepon..haha..