Saturday, 28 February 2009

lelaki oh lelaki!

hihi ...kali ni aku rs cm nk tulih psl lelaki yg aku rs lelaki2 yg reti baca bahasa Melayu nih patut 注意(ataupon amik port )la kan tentang pekara2 yg akan aku sampe kn jak gi..ngeh3..

oppss..b4 tu kepada sha yg mengetag aku ...aku hold dulu la eh tag tu..boring la jwb tag ...hihi

okes ...skang aku nk tulis pasal pekara2 yg susah sgt nk ade pada lelaki...ye la ni mengikut kajian aku la kn..x kisah la lelaki tu aku rpt ke x..tp kajian ku atau pemantauan ku terhadap lelaki2 yg aku penah kenal..(bunyi mcm playgirl lak..tp bkn..tu mksdnye lelaki2 yg bekwn dgn ku la kn..ataupon cousin or sape2)

okeh yg petama ...lelaki bagaimana sukar dijumpai...

1) lelaki pembersih...
korg x caye ke..susah tau nk jumpe lelaki pembersih ni..x caya gi tgk umh laki bujang..
besepah tu x yah kire la ...tp aroma die tuh...bole wat aku pengsan 24 jam..
- ok ape lg point yg membuktikan nih ? ...x caye gi tgk dapo dorg...adoyai punye la bekilat ng kesan minyak terpecik..derg msk mmg la cepat je..aru baai sedap gak la..tp dapo tu bkn derg bersih kan pon ..kotor sane sini..pastu setiap kali msk mkin sedap ..hahaha sbb eikyou drpd dapo cmtu tu la..eeeww..

- okeh..x caye lagi..? ha td da tgk dapo..lepas msk..ni cube tgk lepas mkn lak..pinggan x bebasuh...sampe pinggan tu da ade corak baru...kotoran degil da sebati da kt pinggan tuh..adoyai..

-okeh tu da kebersihan luaran .cmne ng kebersihan diri..mmm kdg2 ade yg nk tampil encem je dpn aweks (tp x hensem pon)..pkai perfume satu tong..kalah tong toyu 18 liter..tp rupe2nye x mandi..eeeww...yg penting biar bersih..bile bersih tu wangi dtg dgn sendiri nye..

- ha ni satu lg..susah sgt nk tgk lelaki gigi bersih...nihonjin lagi la...harap muka kacak je...gigi da hampir2 jadi warne emas da..nk tau x ade pompuan leh tetarik ng lelaki gigi putih bersih...mmg ade tau...yg aku tau lelaki mat saleh la ramai jaga gigi...lelaki nihon ampess..lelaki melayu?? saaa...cube tgk cermin gigi encik2 sume..sile la rajin gosok gigi..!!

-ha satu lagi..lelaki dikenali dgn kuat berpeluh..x kisah la dimane2 pon kn..tp derg ni specel skit..leh bepeluh di kaki..cm pompuan susah gile la nk jumpe org leh bepeluh kaki...haaa bile da bepeluh kaki ni ape lg..bekepam la kt dlm kasut tu kaki masam tu..aku da byk la mengalami pengalaman tehidu bau stokin hamis yg kelat bau nye..dl time sekolahh..dak2 laki bkk kasut je..adoyaiii....x lalu nye aku...peh tu cousin aku pon penah dtg umh dgn keadaan bau kaki yg dasyat gile..sampe kene marah ng mak aku...sampe mak aku amik satu baldi air panas suh die rendam kaki dlm tu..hakhak2..lawak2..
jadi2 lelaki sekelian..da tau anda senang berbau kaki..sile la 注意dgn bau kaki anda sendiri..sila2 la basuh bile perlu..

2) lelaki ego rendah..or cool
- ha lelaki cmni pon susah ditemui...lelaki kn dikenali ng ego yg tggi ...kire ego tu cm pride dorg la..tp ape ade pd ego kalo langsung x leh betolak ansur ng org lain kn..especially bile dgn org pompuan ke...derg pantang kalah ng org pompuan kn..tp dlm sesetengah pekara tlg la rendah kn ego anda tu..x kemana pon ego tu kalo betolak ansur sekali sekala..

3) lelaki tidak mencarut..
- point ini aku rs mmg sgt betul la...susah sgt nk jumpe lelaki yg tidak mencarut..terutama sekali umo2 muda cm kite skang ni la..bile da tua biasenye derg da sedar n x de la mencarut..tp ade gak pkck2 yg cmtu...ee teruk betull..nyampah la...bole je kalo x sebut pekataan2 x elok tu...tp ntah mengapa lelaki sgt suke..terutama lelaki melayu...eee lelaki2 sekalian..hentikan la tabiat ni..lebih baik bezikir beristigfar drpd ckp pekataaan2 x elok tu...


mmm tok post kali ni ni je la eh...terpksa berenti di sini...jadi kepada lelaki2 sekalian sile ambil perhatian...ubah la ape yg anda patut ubah...anda mampu mengubahnye!!
chow~~

Wednesday, 25 February 2009

aku di tagged

aku telah di tagged oleh hana...dan betapa malas nye sebenonye aku nk update blog nih..tak tau la nape..sedangkn x de wat mende pon dok umah nih..hehe n mcm2 je aktiviti yg aku jlnkn saikin (lately) cthnye jyouseigentei trip (Girls only Trip) and konsert jason mraz yg sgt wat aku teruja..
tp ntah mengapa sunggh mls aku nk bekongsi besama dlm blog ini..nanti2 la eh..

hihi..atas permintaan hana yg kebosanan di malaysia (haa sape suh blk! hikhik) ..aku update la blog ni..


tagged by Hana si hamis


And These Are The Tags:
Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.
For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.
YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
Tag 10 Friends.
Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.
Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
only time- Enya
(maksud nye hanye mase bole menentukan aku okay ke x ..ish cm x kene laks..mm wutever la)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Kerna Ku Sayang Kamu-digta
(kankei nai deshou...kalo aku syg kamu pon x leh describe aku cmne gak kan..aishh pening2)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
bawa ku terbang - Fabalous Cat
(hahaha..setakat ni xde lg org yg leh wat aku terbang..!)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
koizora
(kalo hari ini sora (sky) cantik i will love it!)

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
over you
(uishh..gile bermakne! my life's purpose is over u??..aku akan sentiasa mengalahkn kamu! yeah)

WHAT’S YOUR MOTTO?
warkah-bau
(warkah ape?? cam x abis je motto aku nih)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
touch me - Mariah Carey
(adoyaii....betol ke frens aku pk aku cmtu..asal nmpk aku je touch me..touchh me..
sore ha maji yabai yo!!)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
you and i both - jason mraz
(hmmm..betul la mksdnye aku dan parents aku both dok dlm umah yg same..dan kami sayang menyayangi..ishh ape la aku merapek ni..soreha atarimae deshou!)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
jangan bilang tidak
(yupp..ni aku rs betull...aku x sker kate tidak..melainkn TIDAKK!!! JERAWAT LAGIII!)

WHAT IS 2 + 2?
rose -aoi teshima
(x sangka lak aku asyik bejiwang..sampe 2+2 pon jawab rose)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
bila waktu telah berakhir - opick
(aku ingin bersama2 kawan2 ku hingga waktu untukku berakhir..)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
tsubomi - kobukuro
(waa sweet nye tsubomi is the first buds appearing in spring..hidupku penuh ceria..dgn berputik nye bunga2 cerita baru yg indah2..eeww..)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
lets dance together
(woit..tagged ni wat aku x jd diri sendiri la..aku da besar x kn nk terjoget2 lagi kot)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
chocolate disco - perfume
(adoyaii..rs mcm kankei naii nyee...bile aku jumpe person aku sker aku mkn coklat bejenama disco..ade ke??!)


WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
hana
( ha elok la tu org yg tagged aku ni pon hana si hamis)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
fly me to the moon - westlife
(ni mksdnye mcm hobby aku mengelamun n berangan je..ye la fly me to the moon cm berangan kn..ooohh no..aku x sker berangan)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
you took my heart away - micheal learn to rock
(wow..gile dramatic..dont took my heart away darling..yuckkss)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
aku dan dirimu -
(wow ape la secret antara aku dan dirimu ni eh)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
happiness - arashi
(yup..i need happiness..more n more happiness)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
matahariku- agnes monica
(my friends la yg menerangi hidupku..mcm matahari...)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
cinta ku betahan - acha septriasa
(yaa..cinta ku padaNya masih betahan..sampai bila2)

person to tag:
1. opah ku
2. kucing ku bernama maiyo (mario)
3. kamu laa..(jgn nk bace je..wat la jgk)


Thursday, 19 February 2009

kenkyuu kah??

wuaaa..hari ni aku dapat result kenkyu aku...sama de aku dapat or tak kenkyu shitsu (lab) yg aku mintak hari tu...huhu jgn la x dapat...aku da x tau nk pilih kenkyu pe dah..

kalo aku dpt, bermulala aktiviti aku membuat programming x henti2 huhu...sbbnye kenkyu aku ni byk programming..hukhuk..shouganai na..name kenkyushitsu yg aku mintak tu ...Multimedia Information Network Lab..korg rs aku dapat ke x?

kalo dpt aku blanje eh!

Wednesday, 18 February 2009

SHE

someone dedicated this song to me..and i appreciate it..



She
May be the face I can't forget
The trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
She
May be the song that summer sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

She
May be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven or a hell
She may be the mirror of my dreams
The smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell

She
Who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so private and so proud
No one's allowed to see them when they cry
She
May be the love that cannot hope to last
May come to me from shadows of the past
That I'll remember till the day I die

She
May be the reason I survive
The why and wherefore I'm alive
The one I'll care for through the rough in ready years
Me
I'll take her laughter and her tears
And make them all my souvenirs
For where she goes I've got to be
The meaning of my life is

She
She, oh she

Saturday, 14 February 2009

Hurunain @ Nikko

*sila klik gamba tok lihat lg jelas*

pada 11 februari ari tu..group usrah aku Hurunain..kitorg gi jenjalan kt tochigi...
aku yg dari gunma ken terus bejalan plak ke tochigi ken..hikhik..

mlm 10 februari tu..sampe kt utsunomiya kak aimi & kak sabirah bwk kitorg gi mkn udon..cedap..pastu gi pasaraya trial..yg sgt murah brg2 nye..nape la kt sini tak de..huhh.

esk pg nye..pas subuh kami x tido...pagi2 kami tolong wat sandwich ..sedappppp..pastu kak sabirah wat cucur ikan bilis cmpo sayur yg sgt sedap...mmm nyum22..


pastu..kami gerak tok ke NIKKO..kami gi ichigo gari kt sanee..dua kereta (PASSo & Vitz) dan 3 driver (kak aimi , kak sabirah n anis)...hihi seronokkk..kami sempat juga sesat..x jumpe ichigo gari..
ichigo gari kat sini kekko mahal..setgh jam 1700yen..huhu...

setelah puas mkn ichigo...kami gi tmpt tggi skit..kat nikko tu..sgttt cantik pemandangan..subhanallah..kak sabirah sempat mengajar kami doa apabila melihat ciptaan Allah yg indah.. susahnye nk dpt gamba cmni

kami gi glass studio..kitorg wat glass..pastu decorate sendiri...mcm2 deco ade..dobutsu en dilah pon ade hehe.....pape pon trip ni sgt best..tp syg tikah x de sbb x sihat..yela trip ni mgkin yg terakhir..spjg kami bersama kak aimi...we will be missing u...kami sgt gembira berusrah besama kak aimi..!!


*sila klik gamba tok lihat lg jelas*

Thursday, 12 February 2009

kawan, sahabat,kekasih , soulmate....

hihi..da lame rs nye aku x update blog nih..sejak mggu lepas..mggu ni aku agak bz la..hihi bz wat pe ek..

yup hari ni aku nk ckp psl kawan , sahabat, kekasih, and soulmate yg kalo ikot kn semua pekara yg berlainan tp kadang kala ia boleh jadi satu pada seseorg kn..kire cm 4 in 1 la ni..

aku pasti korg sume ade org2 yg di kategori kan di atas..yela sape x de kawan,or sahabat or kekasih..tapi adakah anda rs anda telah jumpe soulmate anda?

hihi..bg aku kawan n sahabat adalah 2 pekataan belainan yg mksdnye juga belainan..dlm byk2 kawan2 kite ada termasuk sahabat kite..mksdnye kalo die kawan kite die x semestinya sahabat..tp jike dia sahabat kite..of course die kawan kite..kire sahabat ni subset kepada kawan la..hihi (keluar math plak)..tsumari , kesimpulannya sahabt adalah org yg lebih mengenali kite luar dan dalam..dan lebih memahami kite..sahabat ni tiada ikot jantina ye..bole jd die seorg lelaki ..bole jd die seorg perempuan..

ok wut about kekasih n soulmate?.. of course kedua2nye berlainan...kekasih ni kategori die mesti berlainan jantina dgn kite..kalo same jantina dippgl kekasih jgk ke..eeewww..tu da abnormal..
ramai org ade kekasih..yela fitrah manusia..lelaki dan perempuan mcm ade magnet..mudah tertarik ant satu sama lain..tp kite ade akal..akal bole mengawal tarikan itu..
biasenye bile berhadapan dgn kekasih sikap seseorg tu berlainan dgn sikap die dgn shbt or kawan..yela kekasih ni org kate special..so x kan kite nk layan die sama seperti kite layan kwn2 kite ye tak..but cmne layanan seseorg tu terhadap kekasih nye pon..mesti ade batasnye..
bg aku..kekasih ni seseorg yg kite kongsi suka dan duka bersama..same2 saling melengkapi..mksdnye we can learn anything from each other..die mengajar kite ape yg kite x tau..saling tego menego..and yg paling penting we support each other..n bg aku dlm mengekal kn satu relationship tu..we need TRUST! u must trust ur partner..tak kisah dlm pekara ape2 pon..kite kene letakkn kepercayaan itu..lainla kalo org yg x serius dgn partner die..skadar main2..
bg aku kalo sekadar nk main2..baik x yah buang masa becinta..drpd buang duit n masa hanya untuk bercinta main2 baik kite jd solo..lg best..

n satu point penting juga..kite kene terima seadanye mcm mane kekasih kite tu..yela kalo kite merancang tok kehidupan yg lebih pjg besama die..wat pe kite nk ubh die demi kepentingan kite..just terima die seadanye..tp kalo dr perubahan sikap dr buruk ke baik tu mmg perlu la kn..tp cm kite suruh die kurusss jgk tok same ng kite..mane bole cmtu..nti bg tekanan pd die...n she/he will not happy..so dgr la lagu ni...i love just the way you are....

hihi...bg aku i love just the way my partner are now...aku just rasa yg aku mmg betul2 jadi diri aku bile ng die..aku nk wat muke buruk ke ...perangai buruk ke..aku leh je be myself in front of him..so bile die tau keburukan aku..ape yg die x sker tu die leh tego kn..n i fix it..and vice versa..bile die wat perangai buruk die...aku leh terima..tp kalo aku x sker aku ckp x sker la kn..
cthnye merokok..aku plg benci org merokok..bkn sbb org tu tp sbb rokok tu..aku x leh kene asapp rokok..nti pening pale..n aku jg x sker tgk lelaki merokok..sbb aku rs cm poyo..cm belagak pon ade..tp nk suruh org behenti merokok bkn senang kn..yela byg kn dr FORM 2 merokok..mane mauuu nyee!!

but ok x pe..u x leh nk benti..tp jgn sesekali merokok dpn aku..aku x sker tgk..n he did it..n still do it like that..selama 4 years..die x penah merokok depan aku.. die juga x kn bg aku tgk..tp pnah la 2 kali aku tertgk..eee nyampahnye..

so cmtu la kn..mcm2 lg la keburukan aku dan die yg kami same2 tepksa terima..hahaha..shouganai naaa..

mcm mane pon ..i just happy being like this..( x yah riso ade org nk rmpas kekasih aku) haha..
yela he just not my friend..tp die sahabat aku...and lately i feel that he is my soulmate..
kesimpulannye..die la lelaki 4 in 1 tu..

and tok die yg br menyambut ulang tahun ke 22 tu...Happy Birthday..semoga pjggg umo n murah rezeki...

jibun no tsukutta ke-ki, kimi no tanjoubi purezento.. purikura ni buruk sebab din yg deco

Wednesday, 4 February 2009

My First CakE!!

"kek coklat 1st time in my life" name nye


hihi...inilah kek coklat petama yg aku buat sendiri...100% air tgn ku sendiri..
waaa aku x sangka aku bejaya menghasilkn sebuah kek..yela slame ni kat ghumah pon adik n kakak aku yg selalu wat..aku jd tukang tengok or tukang timbang je..walopon resipi ni x same la mcm kt umah nye kn tp not bad la kot untuk percubaan ku yg pertama...nk kek?
meh la mai kt umahh kuu...
thanks to anis sbb ajar wat kek ni..hihi aku telah mempraktikkan ape yg telah di ajar oleh anis..

Tuesday, 3 February 2009

SESUATU..

aku nk lakukan sesuatu!!
tp akumasih x lakukan sesuatu tu sampe skang..
.mcm mane nii..
yabaiiii!! aku perlukn mase tok sesuatu tuuuu...
doushiyou??

Sunday, 1 February 2009

AkTiviTi CuTi ku....

yeayy...aku dah list kan aktiviti2 spjg cuti haru(spring) ni..walopon ni baru plan skit2 n bkn sepenuhnye plan tok seluruh cuti ..tp sekurang2 nye aku da leh senyum gembira memandang kn leh menambah lg memori dan kenangan ku di jepon ini...Yelah x tau lg rezeki aku ade ke x tok sambung daigakuin (master) thn depan...kalo xde tggl setahun je lg aku di nihon..jd aku akn manfaat kn sepenuhnye tok merasai perkara yg aku x leh rs di msia..especially kisetsu (4 musim yg indah)

AktiViti2 yg mungkin dijalanKan ialah

1) ichigo gari tok kesekian kalinye + bejalan di sano besama ahli hurunain -11/2/09

2) having fun with gundaian selepas derg exm ..yeay2!

3) having fun with onna JAD 2 hari 1 malam di ryokan kot..melihat pemandangan yg cntik disamping bernabe besama..dan bekumpul cm dulu2..BESTNYEE- insyaAllah (mintak2 jadi)
-21~22 /2/09

4) ni plg best - gi konsert JASON MRAZ di tokyo besama kak pah , Lan -23/2/09

5) ni x tau lagi kompom ke x..tp kalo diajak oleh comot maybe leh pegi..iaitu gi Zoo di Ueno hihi..cm menarik..

6) aktiviti2 biase , cth; menajamkn skill memasak..try2 masak,
baito (semestinya)

7) harap2 kakak aku ng my cousin jd dtg melawat ku pada Mac ini.. mesti lg seronok..=)

harap2 jadi la semua yg di plan ini..walomcm mane pon..kite merancang Allah menentukn..
kite bertemu dan berpisah kerana Allah (naiyou usrah hari ini) hehe..

II OMOIDE TOMODACHI to TSUKURIMASHOU!!