Sunday, 28 June 2009

mahu..mahu..mahu

yee aku mahu gi ikut gundaian gi toyama taikai mggu dpn

...mahu..mahu..

kerja2 perlu disiapkn..

yoshh!

mmm pastu aku dpt gi interview tok kaisha pe tah jumaat nih kt shibuya..nak gi ke x nk eh..

gi pon pe salahnye kn..experience..

lalala~..buat2 releks sblm esk...(sbb ade zemi n mata berkenyku pastilah jiwa menjadi sasau)

Friday, 26 June 2009

standing in the eyes of the world!

yee..Ain sedang mencari semangat blkk...



Looking back all the years, all the sacrifice
If you want to be the best you've got to pay the price
You learn it from the very start just how hard you must try
'Coz if you don't spread your wings then you can't fly
Look at where you are today
Did you ever think that you would come all this way ?

(And) now you're
"Standing In The Eyes Of The World"
Only moments away from what can be
There's a passion in the hearts of a few
ever waiting inside to be set free
When the time comes and your spirit
takes flight and you reach into
your soul and live it with all of your might
And there's no surprise that you're
(And everyone tries when you're)
"Standing In The Eyes Of The World"

Many have hopes and dreams that will not come true
And all of them left behind now they will live in you
Everyone feels the same once a day in the sun
But sometimes there is only room for one
Never ever been so near now the chance is finally here

akhirnye air mate ni menitis jua...

serius hari ni aku rs tertekan sbb kenkyu dan perkara2 yg berkaitan dgn nye..dan akhirnye air mate ku menitis jua...

aku telah anta chukan hapyyou shiryou untuk ke 2 kali setelah di check oleh senpai ..1st time cek mmg da penuh merah2 ketas aku...
and 4 da second time pon...masih byk merah2...aku tensenn..senpai nih nk ape lg...die leh kate nagare kenkyuu aku yoku wakarimasen..! damnnn!

ape yg ko x phm lg...ko nk aku tulis sedap2 cm ko ke..ye r aku bkn nihonjin cm ko leh buat ayat sedap2..
aku da tanye org len pon derg phmm ape yg aku tulis..
ko nk ape lg weh..serius kibishi gile..tensennn..tau x..aku ade byk lg mende nk buat..
byg kn master proposal masih tergendala...chukan happyou tu nk buat gile mkn masa...

eee x paham r aku jeponn ni...
aku x tau r aku leh tahan ke x tensen cmni kalo aku smbg master nti...
aku rs aku x mampu la...
should i let it go?

Wednesday, 24 June 2009

mantoii...

adakah anda tau mksd mantoi?
dulu kt sekolah time f1 senior2 selalu jumpe aku pggl mantoi..
mantoi tu cm lalokk la..sbb mate aku kot...
tp skang mata aku makin segar..kdg2 je nmpk cm mantoi..hikhik

hari ni...
ngantukk



x besemangat



rs tido x ckp..


sbb mimpi ngarut2 je..



argghh lemah..

Tuesday, 23 June 2009

terlalu byk perkara yg nk dicapai...

semakin byk pekara yg aku pk kan...
semakin kurang rsnye masa untuk ku..

terlalu byk pekara yg ingin di capai...
kesemua nye perlukn kegigihan yg tak berbelah bagi...
bagaikn ditelan mati mak, diluah mati bapak..
tgglkn yg itu ibarat lepaskn satu peluang yg datang hanye sekali..
tgglkn yg ini ibarat melepaskn tanggunjwb yg terbeban di dada..

terlalu byk pekara yg ingin dicapai...
bkn diriku jika melakukan pekara seperti melepaskn batuk di tangga..bak kate nihonjin chutohanpa..
bkn diriku jika hasilnye hanye ibarat pasir yg berterbangan..
huh...
berikan la kekuatan itu padaku..
agar ku berjuang untuk pekara2 itu habis-habisan..

Tuesday, 16 June 2009

hari2 ku penuh dgn kertas..

smart x title post kali ni..
huh da besawang da blog aku ni..
usha tgk org len yg sentiasa hangit mengupdate blog..
aku sudah tiada masa tok itu..(padahal ngah taip blog nih..)
jam menunjukkan kol 2330...
aku br je blk dr kenkyu..ha jgn tekejut! aku bukannye stay dr pg td..kol 6 lebih td da blk semyg mkn2 sume..pehtu kol 930 mlm td gi bejalan bersama kak as ke lab..hujan2 tu kami redahi..
2 jam kt kenkyu tu sgt berfaedah la kalo nk dibandingkn 5 jam aku kt umh..
hari2 ku semakin bz..penuh dgn kertas2 ronbun yg aku print tok baca...tema sotsuron juga sudah jelas...tggl cari software tok aku lunaskn jikken ku..huhh...seriusly aku akan bz b4 blk msia...
sbb jikken akan dijlnkn di msia...iaitu di jad..so aku kene settlekn persiapan jikken ku b4 blk nih..
aku semakin kurg stress...sbbnye rs mcm seronok plak buat kenkyu ni...seronok la bz cmni..rasa cm otak sentiasa bejalan...hihi...

br aku phm nape aku bole stress n kdg2 x stress
aku akan stress bile aku x nmpk kemampuan aku kt mane...korg phm x.?
mksdnye aku x tau kebolehan aku tahap mane..bolehkah aku lalui2 keadaan ms akan dtg dlm keadaan aku x tahu...bile time tu aku rs sgt risau..n akhirnye aku sakit kepala..akibat stress...

lain pula skrg...aku da nmpk hala tuju ku..aku tau aku nk research ape..dan aku tau kemampuan aku kt mane...bile nk buat keje pon aku akan cptkn sbb aku tau aku akan stress bile buat lmbt..
aku rs stress time 4nensei ni lain mcm skit la drpd stress time 3nensei or thn2 yg lalu...
sbb skrg rs stress terlebih..coz its all depend on me...aku bgs ke x bgs ke..aku lmbt buat keje ke..ape ke..sume nye akan dihyouka kn..yela kalo senpai2 nihonjin ni nk jg pride derg..aku pon ade pride gak ...mane leh derg underestimate aku...yela kn ade sesetegh org yg rs student2 shibora ni level2 bwh kn....dont underestimate us k! sbb kesusahan yg dilalui oleh org lain dirasai juga oleh kami...sensei x de pon bezekn student msia ng nihonjin...sama saja layanan mereka...buat mende ssh jgk..

huh ape la aku ngarot nih...
papepon kesibukan kenkyu jgn la menghalang anda tok besukaria k..
prinsip ku..bile belaja pulun habis-habisan..bile asobi pon pulun laa...

ok chow!

Wednesday, 10 June 2009

hari ni aku....

hihi ..hari ni aku x pening..yeayy!!
beberapa hari yg lalu hari2 aku pening pale...
huhu cian kt aku...

hari ni atas bantuan sensei aku berjaya kuar kn satu idea tok kenkyu yg kurasakn menarik tp mungkin juga susah...tp aku rs aku sker buat mende tu ...
yeayy...sensei sgt hensem..
dan juga senpai2 yg baik hati...

aku semakin jatuh hati dgn kenkyushitsu ku...
ye aku semangatt tok berusahaa...(bape kali dah aku besemangat )

korg penah dgr tak kate2 motivasi...
kite jgn down..kalo kite nk rasa down pon 2 minit je..pastu kite semngat balik...
tp kdg2 2 minit aku tu jd satu hari gak..hihi..
papepon usaha tetap usaha...
mane leh kalahh..yoshh!

jom gi shopping =)
haha..

Wednesday, 3 June 2009

adehhh..

adehh..
den kt lab nih..
ngah studi mende tah tok ape tah aku pon da celaru..hihi
poning mau buat 2 mende dlm satu masa..
ye..chukan happyou ku 18/7 tp kene submit happyou shiryou n slide 4/7 ye..
master proposal kene berada di meja ypm 15/7..mksdnye kene siap semggu b4 tu..
mmm...
mane satu nk buat...
adehhh..