Tuesday, 1 September 2009

malaysia mode

fuhh...da seminggu da aku kat Msia..
sebenarnye awal2 sampe rasa kekok gak...chewahh mcm da lame sgt je x blk msia..
ye r..take time gak r nk get used to blk dgn culture di Msia nih..
terutama sekali di kedai2..korg tau je la kalo kt Jepon ni kn customer di layan tip top..
bile membeli brg kat sini ..kdg2 aku blur je..beli handphone pon baik je..lupe yg kat msia leh tawar menawar..adik aku kate kakak nih x tawar2 harge ke..mesti dpt lg murah...haihh mane la aku tau..hehe...da lupe..



Masa kt nihon hari tu sensei aku ade ckp kt Msia pemandu die menakutkn..bwk kete mcm pelesit..
aku mula2 cm x agree je ape snsei ckp tu..seingt aku org msia ok je bwk kte..
pastu bile blk sini..aku rs aku setuju ng sensei aku..
gile r..menakutkn betul la org Msia bwk kete..pastu x penyabar..dok hon2 je keje...adeh..Malaysiaku...

dari bwh yana (adikku), yong, angah, yaya(bongsu)

papepon...da tanah air ku..mesti r aku rs gumbira drpd dok sorg2 di nippon..
sampe2 KLIA hari tu.famili aku jemput...sume ade kcuali adik bwh ku yg belaja kulinari kt pulau indah, klang..
tekezut gak aku tgk adik aku yg last...panjang gile dak tu...baru form2...tnggi sgt..kalah kakak2nye..tggi die 164cm..aku 150 cm je beb!
adik yg bwh aku tu pon da makin bergaya aku tgk...siyes aku cm anak bongsu da jadiknye..
aku cm kecik gile..pastu fesyen tudung pon style lame lg..depa sume da up to date..tudung stok selendang n tudung ikin je..aku jgk yg selebet..haihh..ni x leh jadi ni...
mane leh adik melebihi kakak..ehehe..



sampe hari tu blk kampung..ade mkck tu buat muka tekejut beruk bile tau aku adalah anak ke3..
sbb aku nih cenonet sgt kot...adeh..muka pon adik aku lg matang..tp i maintain comey ok..hehe..
x pe r..syok gak jadik anak bongsu nih..hihi..

dari kiri aku, adik bongsu (14 thn), angah (25thn), yong (28thn), adik bwh aku (18thn)

tgk ni gamba2 terbaru..adik beradik ku..