Monday, 30 November 2009

-bebel-


kite selalu dok kate org tu best org tu hebat..

mereka best mereka hebat..

macam2 lagi...

dan melihat konon2 nye kite ni terlalu kekurangan ..

sedangkn kite sendiri tidak pernah teringin atau mahu..

keluar dr kepompong lame dan keluar dari dunia kite..lain dari ape yg kite selalu buat..dan fikir..

kamu..

mmg selalu begitu..

terlalu takut akan kehidupan di depan mate mu..

sedangkn ianye tidaklah seteruk itu..tp kamu yg x nk mencuba..dan tak pernah ingin beranjak dari dlm kotak itu..

dan aku..

terperangkap..

ingin melakukan mcm2..tapi selalu tersekat kerana kamu2...yg masih selesa di takuk lama..

dan masih melihat org2 sekeliling..tanpa sedar keseronokan itu tidak akan muncul jika bukan dari dlm dirimu sendiri..

Monday, 23 November 2009

otsukaresama....

alhamdulillah...akhirnye aku da berjaya menjalankn tugas ku sbg TA tok subject distance learning di JAD hari tu...walopon tugas TA kt jepon x abis lg sampe abis sem nih...tp sekurg2 nye tugas mengajar tu da abihh...fuhh..legaa..

walopon hari tu aku x sempat blaja sebenanye subject tu..tp bile time kene ngajar kohai tuh..aku ade taktik ku tersendiri...supaya x kantoi yg aku x reti part yg derg tanye tuh..hikhik


papepon..aku rs seronok plak mengajar org..yappari mengajar tu cm sesuai je ng jiwa aku..
jd aku rs cm ok kot kalo aku smbg belaja n jd lecturer nti..hihi...


hari tu..mmg aku bedua je ng sensei blk msia..mmg kami bedating bedua je la..hikhik..
time kt JAD pon aku bekepit ng sensei je..da jd cm secretery die...
dan aku pon da makin rapat ng sensei..

makan bersama sensei tachi

mlm kamis tu aku ikut mkn dgn sensei2 nihonjin kt jad kt restoran jepon kt blue wave tu..aku TA kene la ikut..walopon sebenanye nyampah sbb blk2 msia pon kene mkn mknn jepon..uwekk..
tp ikut je laa..time tu sensei akhirnye terckp jgk..."ain ga shingaku shinai to, sensei komarimasu yo"..n mcm2 lagi kate2 yg menunjukkn die nk gak aku sambung...
(jadi pasni sensei kene la jaga saya ye..sensei silap skit saya lari ..x nk smbg!)


mmm..gitulah...mcm2 pekara yg terjadi...tp mmg rasa lain r..2 thun dl dtg jad sebagai student..tp hari tu blk da dok kt tmpt sensei..fuhh rasa semangat jee..
tgk la gamba2 nih yek..
gamba bersama otousan aku nih pon kene ade..


ni lah die Miyoshi sensei..kacak kan..(mkn mlm lepas jugyou)

Monday, 16 November 2009

packing...

semalam aku nk kuar kn duit kt atm ...tp ntah kenapa aku leh telupa pin no..dan telah tekan no yg salah dgn yakinnye sebyk lebih 3 kali...hakhak..

otak aku yg tgh penuh..sbb tgh ingt semua pekara2 penting dan urgent yg tepaksa di lakukan secara sekaligus..menyebabkn time nk kuar duit tu leh lak aku tesilap tekan pin no..kuang2..

mmg aku telah menambah keje aku yg da sedia byk...hikhik
td pepagi aku bgn tanpa mandi( sbb yakin wangi hihi..sejuk tuhh)
gi omiya..tok pegi bank mufj semata2 nk kene buat kad baru n kuar duit..hakhak..
mmg totally aku buat cash kad baru..temasuk ng buku2 bank sekali..
kad baru tu cun gak..da x leh pkai kad pooh tu..hihi..
kad baru akan dpt dlm mase 2 mggu lg..kuwang2...
nasib aku ade akaun yuchou ginko..adehh..mcm2 tol la kisah aku nih..

hari tu kes kad kedit, pastu kes tenet kene potong..adeh da penat tol berurusan ng jepon nih..
semua sebab ke careless an aku..kuwang2..
ye r dok sorg nih..byk no mende nk kene ingt..da dok bz ng ken9 lg..
tp x pe la..at least aku da makin reti berurusan ng jepon nih..pengalaman tu pelajaran plg bermakna tok seseorg tu kn...

kuikui..ri ni rs mls nk gi ken9..belaja kt umh je...n packing2 tok blk esk..
skit je bwk baju..bape hari je poonnnn..
esk kol 620 pg naik bas gi narita ...departure kol 1105 pg..rupe2nye esk aku bedua je ng sensei..
adehh..nk borak pe la ekk..sensei2 lain dtg hari jumaat sbb derg kene interview kohai2 tuh...kohai ade nyushi (入試) sabtu nih..sensei aku pon salah sorg panel interviewer shibaura koudai..tp time tu aku gi berehat besama kuarga..hihi..jdlaa..walopon 2 hari je..

k la..babai

Sunday, 15 November 2009

serabuttt...

serabuttt..
tu la kupasan tok mlm nih..



Saturday, 14 November 2009

nobody wants to be lonely...

tibe2 terpikir kalo aku sambung lg 2 thn kt sini~~
da terasa da ke sabishi an tuh...
yaa daa yo~~

Thursday, 12 November 2009

blupp2~~

x tau la nk bg pe title post nih..blupp2 tu tanda aku sedang benafas la..tp benafas dlm air..
korg leh bygkn la kalo manusia benafas dlm air..manusia tau , bukan ikan..
kalo ikan die benafas kt luar air la jd blup2..haha..pape je la..

tsumari, aku x berada dlm keadaan yg biase la..
keadaan biase tu cmne? tenang, releks, bahagia dan sbgnye lah..

hari ni tido lmbt cm biase..tapiii...lambat berisi! hikhik

selalunye lambat tuhh..akibat begayut ng si dia...(dasyat naa penangan becinton)

tp hari ni aku lmbt sbb wat keje tau yang! bgs x aku..

aku nih kalo wat keje last minute lg bgs hasilnye..hakhak..(xde ciri2 intelek langsung, cmni ka mau jd lecturer)

hihi..nk jd lecturer ke aku nih..x kisah r jd pape pon...yg aku tau dlm ape pon pekara yg aku ceburi dan lalui , aku akan buat sehabis baik dan be the best r!

sbbnye kadang2 kite rs kite x sut dgn sesuatu pekara..cthnye x sesuai jd tu la , jd ni la...tp sbenanye kalo kite lawan perasaan tu..kite leh jd yg terbaik sebenanye..(cehh ni bekas vice presiden PRS semashur beckp nih..hakhak)

tp btul la..sbb aturan yg Allah da wat tok kite tu..x de sape yg tau..kdg2 ape yg kite x suke tu la sebenanye yg terbaik tok kite..mende ni meluas la kn..byknye mende aku suke tp x bgs pon tok aku! hihi..manusia mmg gitu..bende x bgs tu la suke..haishh

papepon..just be happy in wutever u do..! cmne kite x suke or benci pon kite kene lalui jgk..
da alang2 kene lalui jln perit nih..baik kite wat sebaik2nye..n carik pengalaman sehabis2nye..sbb pengalaman yg seciput tu la ..beguna tok kite pd masa2 akan dtg!

yg penting JGN PUTUS ASA..tenang releks..sbb fikiran yg tenang tu..leh hasilkn keputusan yg baik dan bernas!

yeehaa! lets go to bed!

Monday, 9 November 2009

2nd fall or last??


Minggu lepas iaitu 7/11/2009 , aku cam biase join gundaian tok gi berkouyou (melihat daun merah ketika autumn)..sudah menjadi kebiasaan sejak dtg nihon aku join segala aktiviti derg..hehe..dan buat koleksi gamba aku menimbun2..

Kalo tahun lepas gi karuizawa, tahun ni pegi nikko pulak..
bangun seawal 4 pg sbb berkumpul pukul 5 pagi..pukul 530 pagi cmtu gerak ke nikko..
nk gi jln2 jauh ni kene la gi awal2..kalo x kang jemm..
walopon dari kiryu tu 70 km je nk gi nikko...

Hari tu mmg enjoy sbb pegi byk tmpt..pegi world heritage, and byk tempt lg yg aku x tau name..
mcm biase kami amik gamba dgn byk nye..
ni lah antara gambau2 kouyou tahun ni yg terlalu byk..



















adakah ini autumn terakhir untuk ku..atau baru kedua?

Ingatlah org yg tersayang....

Innalillah..
Ingat kita jgn berlebih-lebihan..
Jangan kite terlalu taksub tentang sesuatu..
kerana ia mungkin boleh memakan diri..


Pandu perlahan, ingatlah org tersayang..


p/s: Semoga Allah permudahkn urusan mereka..dan semoga cepat sembuh..
yang baik itu dari Nya..yg buruk itu atas kesilapan kita sendiri..
Astagfirullah..

Thursday, 5 November 2009

berkhidmat untuk negara!

aku da dapat surat itam putih dari YPM tentang kerja ku sbg TA di JAD november ni..
walopon da x lame lg ...makin byk keje yg aku kene buat..studi tok subjek Fundamental Network Engineering (subjek aku jd TA skrg)..sbb nye thn lepas aku x amik kelas ni..jd aku pon kene blaja le same cm kohai..hikhik..



Selain itu , disebabkn aku juga akan jlnkn jikken kenkyu kt Malaysia nti, jd preparation tok jikken aku adalah lg penting..adehh! yoshh..gambatte ain! Dlm masa yg same keje membuat 字幕(subtitle) tok jugyou distance learning kohai ni pon harus diteruskn mcm biase...huhh..
bz bebeno!

tp cmne pon aku tetap beri peluang kepada diriku tok berkouyou sabtu nih..hihi suki2!

p/s: seronot dapat blk msia free (naik Japan Airlines), tido di Blue wave hotel selama 2 mlm(di tanggung oleh YPM)..hehe..2 mlm aku becuti di ghumah..yee haa!
18 november~22 november 2009 => MALAYSIA MODE

yoshh! berkhidmat untuk negara!!