Wednesday, 30 November 2011

Pening pening...


Pening2...memikirkan banyak hal untuk wedding saya x settle lagiiii..

Pastu bertambah pening bile badan saya menggemokk pulak sejak keje baru n dok umah nii...

haishh..

mggu ni baru nak gi kursus kawin..padahal lagi bape bulan jek..
(dinasihatkan kawan2 baik gi kursus kawin cpt2)

nasib hari Sabtu ni daftar kol 2. Stat klas kol 230ptg.

pagi tu lariii gi Semua House jap tok tempah kad...

Banyak lagi ni mende nak buatt...yoshh let's expedite!!

Friday, 25 November 2011

Singapore training and sightseeing [Part 1]

Hi all, saye baru balik dari Singapore after 2 weeks there for training.
I am happy to have such opportunity to go to other country and gain experience.
Orang Melayu kata, 'jauh perjalanan luas pandangan.'

FYI, it is the 1st time DISCO (DISCO= Dai Ichi Seitoshou Corporation) conduct a training for new application engineers. I wonder why they only start to conduct training recently.
Maybe sbb saya 1st Japanese speaking application engineer in DISCO? hmmm..
**The good thing being a Japanese Speaking employee is u'll gain special treat from boss =)

Yup DISCO is a Japanese Company and this company is not as big as TOSHIBA but its developing. Our company target is to be the 1st company in professional in KIRU KEZURU MIGAKU technology.

They never employed a Japanese speaking engineers before. To support, they send Japanese engineer from Disco Japan.

My colleagues in Disco KL and Singapore all Chinese. There is a new guy just join us, Malay, Japanese speaking, a guy. Yeay! ade gak aku membe cakap Melayu.

Our group: Application job is always to help customer solve their problem with applying our technology and product to customer product/material. We are so called R&D group.

From now on, will always go to Singapore for meeting or training, because in KL office doesn't have such facilities for learning purpose. Our regional office in Spore, big boss all there.
As a Japanese speaking eng, will also have chance to go to Japan, to learn about our new product or meeting.

So, to friends, do not afraid to take any good chances. Be positive! We are still young and there are a lot of things to explore!!

**Sebenarnye ade byk mende nak share, tapi nanti kite sambung [Part 2].


ak tau ni ape? ni katak tau. Saya teman kawan2 Cina makan Chinese food. Before that, they accompany me makan kat Halal restaurant. They are always kind.

Ni la restaurantnye.

Geylang. Antara bandar terlama di Singapore. Disini tempatnye legal prostitute. (Tak paham why Spore can make them legal)

@ City Hall. Like Japan, got shopping mall in MRT station

The engineers attend for training.




Friday, 30 September 2011

Sayonara yang pedih

Tanggal 30 Sept 2011 aku secara rasminya meninggalkan Toshiba untuk meneruskan career di company lain. Macam biasa aku kalo dapat nangis mmg sangat teruk dan buruk. haha

Walaupon hanya 1 tahun 3 bln, terlalu banyak kenangan manis yg ku kongsi kan dgn warga TEM hingga menjadi sangat sedih utk berpisah dgn mereka.

Dalam masa setahun aku sgt puas dgn apa yg aku perolehi, dan harap aku akan gunekan sebaik mungkin ilmu yg ade tu utk future nanti.

Dalam menangis kesedihan berpisah, aku menangis juga untuk perasaan sedih yg aku x pasti puncanya.

Aku sangat sedih bila ade sorg sahabat yg x nak langsung nk tgk muka aku sampai ke akhir waktu aku di sini. Tanpa sbrg kata2, persahabatan ini terus terkubur begitu sahaja tanpa ku tahu sbb dan puncanya.

Tak keterlaluan kalau ku katakan, betapa hidoinya dia buat aku cmtu,tp aku sentiasa bersabar dan sentiasa berfikiran positif ttg sikapnye.Walaupon sangatttt pedih dan sedih.

Papepon, aku doakan yg terbaik buatnye. Dan semoga dia x lakukan pada org lain apa yg dia buat pada aku. May Allah bless you.

Wednesday, 21 September 2011

Gulppp

Bagi aku, adalah satu perkara yang sedih n memalukan bile orang lain mengenali kita sebagai orang yg 'bile susah baru nak berbaik2 dgn kite, tp bila senang x penah nak tego or berbaik2 pon ngan kite'.

Jadi, saya nasihatkan jangan la kita memilih2 kawan dan kawan la dgn sesiapa sahaja seikhlas hati. Mungkin hari ni kita x perlukan pertolongan dia, tp akan tiba satu masa nanti kita sgt memerlukan pertolongan dan ketika itu hanya ada dia.

Ingat! Hidup ini umpama roda. Hari ini kamu senang tetapi tidak mustahil esok anda akan susah.

Monday, 12 September 2011

cuak.

Tetiba rasa cuak nak masuk keje baru.

Pressure apekah bakal menyusul.

hmmm..

Semoga Allah permudahkan segala urusanku.

Robbi yassir wala tu 'assir

Robbil atmim bil khair

Ya karim ya Rahim ya Allah.

Friday, 9 September 2011

2 weeks more to go

OK seperti biase kalo x de mende yang nak dikongsikan mesti x de aku nk update blog nih.

mase time kat nihon dulu best la nk update blog. Banyak mende2 menarik nak dikongsikn.

Sejak menjadi orang berkerjaya, rasa malas sgt nak update sbb x de cite yg syok tok di kongsikan..hehe

So, FYI, akhirnye aku sudah anta tender resignation sbg QA engineer di Toshiba.

Start 6/9/2011, saya tidak lagi bergelar Engineer di Toshiba.

dan sekarang tgh menghabiskn sisa2 masa bersama kengkawan di sini.
tinggal lagi 2 mggu saje. 30/9/2011 akan menjadi hari terakhir aku di TOSHIBA ELECTRONICS MALAYSIA.

Sedih jugak meninggalkn TEM setelah 1 tahun 3 bln bekerja di sini
terlalu banyak perkara aku belaja and ramai kawan juga.

Disebabkan dari awal lagi aku da plan x nak duduk lame2 pon kat Toshiba ni,
so aku grab each opportunity yg ade selama 1 thn 3 bln aku keje di sini.

Aku willingly buat mende yg susah2 (walopon stress), aku belaja sungguh2 ape yg aku rs penting untuk future aku.

Mmg la org akan ckp at least 2 thn kumpul pengalaman, then move to other job.
Tapi, pada aku berapa lame kite keje tu x penting, yg penting berapa byk skill kite gain time kite keje kat satu company tu.

Yela, kalo ko keje 3 tahun pon tp keje ko hari2 buat documentation jee..
kurang berinteraksi dgn orang, x de pon buat keje2 yg challenging.

Then bandingkan ngan org yg baru keje setahun tp da experience bende2 yg lagi challenging, for sure yg keje setahun tu lebih valuable experience die. betol x?

So,aku sarankan selagi kite muda jgn la takut nk grab and buat mende yg challenging and susah. Yes! mmg la stress tu akan lagi dasyat. Tapi kalo nk senang in the future kene la wat mende susah dl betul x.

Jadi, lepas ni korang akan baca cerita aku stress kat tempat lain pulak...hahaha

So, regarding my new job,

will be my new challenging job. di mana all of the staff is Chinese. hahaha
worse than before. yela dulu group aku je chinese. Tp skrg the whole company staff is chinese except me.

But, actually, daripada pengalaman aku bekerja dgn Chinese, aku sangat byk belaja dari mereka. Aku rs kalau bkn sbb bos aku, aku nye tahap konfiden tok berhadapan ngan orang x de la cm skrg. walopon selalu bengang kan. Tapi aku amik yg positif.

Aku tak tau kenapa aku accept keje baru ni. Walopon aku tau keje ni akan lebih challenging.

Below is my new job details

>Company name: Disco Hi-TEch (Japan company)
>Company background: Supplier dicing and grinding machine for semiconductor industry.
>Post aku: (Japanese speaking) Application Engineer
>Job scop: Aku kene expert pasal dicing machine. Sbb aku bukan sales / service engineer, tp application engineer iaitu menganalysis machine yg pada luaran x de masalah tapi menghasilkn defect. Jadi aku kene try an error find the rootcause of the problem menggunakan tools six sigma yg da dipelajari. Cthnye, DOE, Taguchi method etc.[Ini seperti mane yg interviewr aku tu explain hahaha]
Aku pon x bape sure keje ni camne.
Yang aku tau aku kene expert ng machine tu and banyak kene deal dgn customer.

Company ni Japan company, tp HQ Asia kat Snpore. Office aku Menara SUMMIT USJ kecik je. (Sales and maintenance office).

Yang syok nye, aku masuk2 nanti akan dihanta ke Spore utk training. Sbb kt HQ je ade machine2 nih. Berapa lame aku x sure.

Company benefit? Ha ni la salah satu sbb aku accept kot. hehe
Offered salary pon sangat OK.

Keje aku nanti byk kene travel kot. sbb sebagai supplier kene selalu jumpe customer.
n Toshiba adalah salah satu customer die..haha.. so aku still akan datang Toshiba tapi sebagai maker.. hehehe

K laa...details nanti kite borak2 time jumpe kk..papaiiii

Thursday, 11 August 2011

Sape x geram!??



Ya Allah! Korang tgk la anak buah aku ni...Sape x geram tgk diee..
Eee geram sungguh..org tua2 kate burok beno ghupenyee..
Tu la dia Nur Hanan Qalesya.
Dak kecik ni bijak plak tu..
wuahh rindu kat dieee..

Wednesday, 6 July 2011

BERSIH la kononn

Alaaa org2 yg semangat politik terlebey nih bukan leh pkai sangat.
Konon2 la join perhimpunan BERSIH tanda x suka dgn pemerintah Malaysia yg kuat rasuah sume bla2..

Ce tanye kat org2 yg nak join BERSIH ni...depa ni da cukup BERSIH ke luar dan dalam???
Ape derg sendiri leh make sure ke kalo derg di beri rasuah berpuluh2 ribu atau lebih byk dr tu derang leh lari dari rasuah tu?

Kamon la manusia sume same la..LEMAH! Daripada korg berhimpun dan menyusahkan org..
Cthnye: menyebabkan jem akibat polis wat roadblock di merata2 tmpt(konon2 nk membanteras org2 BERSIH ni---> Aku pon x phm nape kene wat roadblock)
baik korg dok umh BERSIH kan diri sendiri..BERSIH kan jiwa masing2..pikir macam mane nak maju kan diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

Ni beriye ngat join politik nak BERSIH la ape la, kuarga sendiri pon x terjaga..x berapa nak BERSIH..!
Jangan harap la nak dapat negara yg BERSIH.

Dunia akhir zaman gini la..Adakah kite berpeluang untuk berjumpe dgn pemimpim Islam yang adil lagi saksama di zaman moden ini?

Monday, 27 June 2011

Mari bersyukur =)

Kawan2 aku nak berkongsi cite ngan korang nih..

Actually, aku masih dalam mood yang happy =)

bukan pe rasa sgt2 bersyukur Alhamdulillah bile akhirnye keje aku selama setahun ni dihargai Boss.

Bukan la bekerja tok dapatkn penghargaan bos, tapi tak sangka ingatkn da buat keje cam kuli nih..x berbaloi..

Tapi Allah tu Maha Adil ye x?

Jumaat lepas ade Special Gift Distribution di Toshiba.
Special Gift a.k.a Bonus ni diberi employer 2 kali setahun.
Aku rasa kebanyakan company Jepun macam nih..

Bonus kali ni berdasarkan evaluation term lepas.
Kalo kat Toshiba every term 6 bulan.
Term yang lepas adalah dari 0ct'10 - March'11 = Term 10B.

Kali ni Toshiba Semiconductor Company x de byk profit ngat n of course affect pada bonus jgk kan.

So bukan saje increment, bonus juga ade evaluation spt di bawah

1)Excellent
2)Good
3)Average
4)Below average

Jadi performance kite bekerja akan dievaluate spt di atas. n of course nilai bonus setiap kategori berlainan..

Masa aku dapat slip tu x de pon tepikir pape.
Tibe2 mase bukak slip..rasa terkejut!!!

Alhamdulillah.. aku dapat excellent!!!

Huaaa sampai hari ni x caya..Syukur ngt. Tapi, bile da dapat reward cmni.rs terbeban pon ade..mcm kene maintain kan je bekerja sungguh2..aduhh..

Jadi, kepada kawan2..

Belajar la dari cite ku ini..

Buat la sehabis baik dalam ape yg korang buat..yang penting kerana Allah.
Teringat abah aku pesan. Bekerja kerana Allah.

Da keje jangan lupe bayar zakat ye.. Sedekah kan juga kepada yang memerlukan.

Abah aku pesan lagi: Duit yang kite ade tu..selagi kite pegang duit tu, bukan duit kite. Bila kite da gune baru la ia jadi duit kite.

Jadi..ganbarimashou!

Wednesday, 22 June 2011

Kene doa lebih lagi...

Haishh...sambungan kepada entry sebelom nih..

company tuh mmg da menepati sangat da ciri2 ku nakk..
die da call aku berjaya!

tapi..

salary..kurang daripada current salary laa...plus no OT..
OT diganti dengan replacement leave..huhuhu

dan lepas buat calculation balik...

tak berbaloi....

huhu..

nampak nye kembali menjadi orang telok....
sehingga sampai bila pon aku x tau..

hmmm...bersabar..

sekian.

Friday, 17 June 2011

Underground

YOsh..aku tengah wat aktiviti underground mencari keje yang menepati ciri2 seperti di bawah:-

1)Location: Must be around KL, PJ, Damansara - Leh gi dari WAngsa Maju je coz malas nk dok umah sewa.

2)Salary: Mesti lebih dari sekarang. Masyuk la sikit gaji lepas increment. hikhik

3)Job scop: Japanese speaking. Priority Engineering. Yang penting leh balik on time. Kadang2 je OT and benefit company best.

Nampaknye seperti sudah menjumpai company dgn ciri2 di atas. Tapi tgh tunggu die leh bagi offer berapa je. Jika menepati ape yg kuinginkan...yeah..Toshiba members can prepare farewell party for meee..lalalala...

Kerana 東芝management terlalu kedekut and berkira mengenai benefit pekerja nye..(seperti tidak appreciate engineer2 nye bekerja cm nak mati da)
Padan muka kamu kerana bakal kehilangan sorg lagi engineer berwibawa..wakakaka

Ini aktiviti underground. Kindly please don't disclose this post to anyone except u.

Wednesday, 18 May 2011

nak tau xx?

Nak tau tak?
Keje sebagai Engineer kat Toshiba nih banyaknyeee kene berfikir = perah otak = brainstorming

banyaknyee item nak kene analyze, judgment, report out, inovation..

semuanya item2 yang bagus...tapi penat laa..haishh..bukan mengeluh..tapi luahan jee.hmm

For learning purpose, mmg sangat2 bagus, bernilai..

kadang2 terdetik nak jadi orang yang erai..tp tok jadi erai kene all out..

untuk all out..kene korban kn mase, tenaga..korbankan sume laa..huhu

saye penatla..

Banyak tau saya kene wat..Antaranya..

- Customer claim routine job--> Failure analysis, judgment, meeting , report out
- MI project --> Target to be finished by the end of this term.(Sep 2011)--> Gile!
Training plak wat weekdays. 9am-5pm. everyday.
Then, need to do OT to continue doing my routine job--> penat!
-Have to give training on EOS,ESD and how to differentiate.-->Ni pon gile!
Saya baru gi training 2 hari, kene bagi training kt Toshiba members pulak.
Material belom wat lg. Training department siap nk wat flyers promote training aku. --> Gile! Buatnye bebudak bengong baca kompom nak join n kenekan aku..Da*n!
- Bos saya gi becuti..Nice! But die tinggalkan banyak keje to settle..-->Da*n!
-EIP: Employee improvement proposal.Everyone must propose 2. haish! mane de idea.
-Design soket--Aduh ni item baru bos suruh buat..Nak kene design soket pulak tok ESD circuit..x reti..Penatt..malas nak pk...

NAk tidooo

Tuesday, 10 May 2011

BerSabaR dan Jangan Putus ASa!

Yosh! Aku tengah berusaha nih! Doa kan aku =)

Tuesday, 26 April 2011

Energetic and healthier mode..

Assalamualaikum sume..

Hari ni tetibe jadi happy and energetic lepas blk keje..sungguh rare bukan?
but that is the fact!

Ok ape yang membuatkan terasa happy semacam ialah kerana petang tadi sempat bersukan selama 45 minit lepas keje..then sambung blk keje..haha

But, it's really healing u know!

Yela aku bukan jenis sporty2 nih..jarang gile kot bersukan..

Tapi bile kite wat pekara yg kite suke, even though we are not really good at it, it will help to refresh our self ok! Seriously! no joking!

Kat Toshiba mmg ade satu bangunan tuh khas tok bersukan. Selama ni yg aku tau mmg ade gym. tp aku x penah la gi.. Lately AJK sukan da upgrade skt perkakas sukan temasuklah pingpong, karaoke dll lg..

Aku plak sejak pertama kali pegang bad pingpong, n bermain pingpong kt nihon dulu, sjak tu tibe2 aku sker gile pingpong..kalo gi round 1 mesti men pingpong gakk..tp sejak blk msia mmg x penah sentuh mende alah ni..tapi minat tu x penah ilang..

so bile Toshiba da upgrade perkakas sume tuh..aku rs eksaited nak men gak! walopon x de kengkwan pompuan yg berminat..aku x pedulik! aku join gak bebudak laki tadi..dah le dgn pkai baju keje n kasut ayu..layann jee
sungguh seronot mengeluarkn peluh and buat perkara yang aku suke...=) walopon x hebat tp at least reti la kan..x de la memalukan diri sendiri..hihi..

k la nk gi makan nasik lemak! =)

Monday, 11 April 2011

When life become shorter each day..



Life? Yes, I am looking for a life.
A perfect happening life..

I am looking for money? Yes I need money to live.
But not in this lifestyle.

I am looking for a career?
Yes at least a career that introduce me an awesome life.

I am looking for another job?
Yes, please introduce me some..

Monday, 28 March 2011

Taraaa...




Ok. x payah nak describe lagi perasaan aku hehe..
sebabbb sume nye tergambar dalam gamba2 nih..=)
Thanks Allah Si Dia selamat pulang insyaAllah x membawa sbrg radiasi yg mungkin boleh menjejaskn keturunan kami ..chewwahhh kuikuikui

Saturday, 26 March 2011

Dah lame x excited n membuat sesuatu yg gembira =)

27/3/2011, 1:30am.
Yeayyy akhirnya menjelma jua 27hb...hehe
Sebenarnya hari ni saya amat teruja kerana bakal berjumpa dgn Si Dia selepas setahun berjauhan..sobsobsob..
Paling syok sekali kerana telah di beri mandat untuk menjemput Si Dia di airport sendiri..family die x dpt jemput..bagaikan mengantuk di sorongkn bantal..hikhik (mode gatal)

Oleh itu, telah juga aku membuat sedikit surprise tok si dia esok hihi..
jeng3..mane leh bgtau ape dia..

Setahun berjauhan rasa boring tuh..nak kuar pon x tau ng sape kalo x blk Wgsa Maju..coz kalo blk of course kuar ng my sisters.

So hari ni untuk mengisi masa lapang telah join dak2 nih gi men futsal. aku x men la tgk je sambil berbual dgn para isteri tentang mengandung dan bersalin khususnye. (cehh macam aku yg berpengalaman)hikhikhik

telah men gamble kan diri redah jalan carik tempt men futsal tuh seorg diri..layannn

dapat berborak2 ng Farah, Shera and Tikah..da lame x jumpa derg..sweet2 belako..
alamak lupe nk amik gamba farah n tikah yg peyut derg da membesar..comelll..hehe
U all both take care tau..jg kandungan molek..hehe

k la..nak tido mimpi best2..esk nk jumpe si dia kene cun2..

dupdapdupdap..berdebar! cmne la rupe die..hahaha aku yakin die tetap bulat=)

Oyasumi

Saturday, 19 February 2011

Skinny no watashi

Minggu ni cm biase aku blk Wangsa Maju. Yela sejak da ade anak buah ni
lg betambah rajin la nk blk tgk si comel.

Setelah bemggu2 hidup dlm kebzan bekerja yg amat sangat
br aku pasan. Badan aku da kurus gile wehh. Bukan kurus lg da.
Da kerempeng. Huhuhu dasyatnye. Nape aku keje sampe cani weh.

Aku ingt lagi dl lepas blk dr Jepon bdn ku mmg naik berisi. Pkai suar jeans pon xmuat da.
Tp smlm la klimaks nye bile aku rs bdn aku sekeping gile, dgn muka lesu, kepala pening.
Omg aku yg risaukn diri aku. Tapi nk wat cane... No choice bebanan keje wat
mkn minum ku x menentu. Byk bejalan ( jrg dok dpn pc je kt opis). Mmg muri la nk naik badan. Huhu
tp nape skinny sangat. Nak tau x aku rs pinggang aku da mcm time zaman sekolah dl. Sekeping je.

Td ukur bj tok buat baju kurung pon pinggang nye yg dl 24,25 da jd 23.. Huaa
sedihh dont want to be so skinny

Friday, 11 February 2011

New part time job!

Fuh bersawang blog aku nih..sekian lame tidak menghupdate..ku tengok membe2 yg len pon da lame x hupdate blog melainkn yg masih belajo..

ok2..kali ni ku nak cerita pasal news terbaru tentang diriku yg bakal ade aktiviti baru selain dr bekerja di Toshiba sbg engineer tuh..hehe

ce teka..ce teka?

start bulan dpn hujung mggu ku akan terisi dgn penuh manfaat sekali selain drpd mendapat pendapatan sampingan..hihi..

haaa bedebar x nk tau?

hihi mulai bln 3 aku akan mula berkhidmat sbg guru tuisyen mathematic hihi..kat kawasan umh aku nih ha..seronok gile bile ade org perlukn khidmat ku tok ngajo anak die. Excited plak pasal ngajo2 nih..

Ceghite nye gini..time kat surau kat opis ade akak clerk ni tnye aku bape lame lg kt Toshiba? aku ckp x tau la tgk rezeki..Kalo aku nk tukar keje ingt nk mengajar..maybe jd tutor kt U..sbb sker gak mengajar nih..

de, akak tu pon mintak aku ngajor 2 org anak die. Ajar matematik dl..n 2 org anak die ni br sekolah rendah..worait la tu kn sekolah rendah punye math, pastilah boleh kan! hihi..pastu akak tu tnye pasal harga..hmmm berapa ek aku nk amik? korg bg la idea..bape aku nk amik satu kepala?

Sile berikan buah fikiran anda....

hmmm aku rs ni 1st step aku nk mengembangkn bakat..hahaha..mane tau lepas ni leh carik mkn lebih jd guru tuisyen..orait en??!

Tuesday, 18 January 2011

Aku bukan robot.

Hari ni aku mc.
Pagi td siyesly x larat nk bangun. Sakit pale bkn kepalang.
Smlm blk keje pkl 9. Tinggal aku sorg kt opis.
Yg lain mane? sume da blk sbb keje aku yg menimbun2.
Blk2 keje collapse..Seluruh bdn lemah.

Kepada 'Cha ya nun alif' sekalian,
Aku bukan robot.
Kenapa kau bg sume keje kt aku.
Lunyai aku di buat ko2 sekalian.
x kan x kesian kat aku.
Nak tunggu aku pengsan depan korg ke br nk sedar. (Tu pon kalo sedar)
huhu..

Td gi klinik Doc said..u so weak. check nadi pon weak.
kesian nya badan.

Wahai 'Cha ya nun alif' sekalian,
could you consider? kenapa sume keje di beri pada aku..
Hidokunai??

Aku bukan robot.

Monday, 17 January 2011

Sedetik lebih

Khas buat Muhammad Izzuddin =)



Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

Thursday, 13 January 2011

Is it called a life?

huhu..i dont know what i have done to myself.
Kesian kat diri sendiri.
Hari2 balik pukul 10 mlm.
8 jam kat opis tu sentiasa x ckp..8 jam ckp utk memenatkn..apatah lagi lebih dr itu.
Blk2 penat...rehat pon x ckp..
Makan pon x menentu.
Makanan pon x ckp healthy..nasi bungkus je hari2..
7 bln bekerja..3 kali da demam..
sakit2..
hari ni sakit perut yg amat sgt. Allah uji lagi.
Bgn pagi2..rs badan sengal2..mata sembab..pegi jugak keje.

Pegi keje ..bykkk nye keje..
Bos yg sentiasa menguji kesabaran..
colleagues dan clerk plak jd mangsa marah ku.

Bile penat + stress..inilah jadinye..

I need a life.