Saturday, 19 February 2011

Skinny no watashi

Minggu ni cm biase aku blk Wangsa Maju. Yela sejak da ade anak buah ni
lg betambah rajin la nk blk tgk si comel.

Setelah bemggu2 hidup dlm kebzan bekerja yg amat sangat
br aku pasan. Badan aku da kurus gile wehh. Bukan kurus lg da.
Da kerempeng. Huhuhu dasyatnye. Nape aku keje sampe cani weh.

Aku ingt lagi dl lepas blk dr Jepon bdn ku mmg naik berisi. Pkai suar jeans pon xmuat da.
Tp smlm la klimaks nye bile aku rs bdn aku sekeping gile, dgn muka lesu, kepala pening.
Omg aku yg risaukn diri aku. Tapi nk wat cane... No choice bebanan keje wat
mkn minum ku x menentu. Byk bejalan ( jrg dok dpn pc je kt opis). Mmg muri la nk naik badan. Huhu
tp nape skinny sangat. Nak tau x aku rs pinggang aku da mcm time zaman sekolah dl. Sekeping je.

Td ukur bj tok buat baju kurung pon pinggang nye yg dl 24,25 da jd 23.. Huaa
sedihh dont want to be so skinny

Friday, 11 February 2011

New part time job!

Fuh bersawang blog aku nih..sekian lame tidak menghupdate..ku tengok membe2 yg len pon da lame x hupdate blog melainkn yg masih belajo..

ok2..kali ni ku nak cerita pasal news terbaru tentang diriku yg bakal ade aktiviti baru selain dr bekerja di Toshiba sbg engineer tuh..hehe

ce teka..ce teka?

start bulan dpn hujung mggu ku akan terisi dgn penuh manfaat sekali selain drpd mendapat pendapatan sampingan..hihi..

haaa bedebar x nk tau?

hihi mulai bln 3 aku akan mula berkhidmat sbg guru tuisyen mathematic hihi..kat kawasan umh aku nih ha..seronok gile bile ade org perlukn khidmat ku tok ngajo anak die. Excited plak pasal ngajo2 nih..

Ceghite nye gini..time kat surau kat opis ade akak clerk ni tnye aku bape lame lg kt Toshiba? aku ckp x tau la tgk rezeki..Kalo aku nk tukar keje ingt nk mengajar..maybe jd tutor kt U..sbb sker gak mengajar nih..

de, akak tu pon mintak aku ngajor 2 org anak die. Ajar matematik dl..n 2 org anak die ni br sekolah rendah..worait la tu kn sekolah rendah punye math, pastilah boleh kan! hihi..pastu akak tu tnye pasal harga..hmmm berapa ek aku nk amik? korg bg la idea..bape aku nk amik satu kepala?

Sile berikan buah fikiran anda....

hmmm aku rs ni 1st step aku nk mengembangkn bakat..hahaha..mane tau lepas ni leh carik mkn lebih jd guru tuisyen..orait en??!