Wednesday, 6 July 2011

BERSIH la kononn

Alaaa org2 yg semangat politik terlebey nih bukan leh pkai sangat.
Konon2 la join perhimpunan BERSIH tanda x suka dgn pemerintah Malaysia yg kuat rasuah sume bla2..

Ce tanye kat org2 yg nak join BERSIH ni...depa ni da cukup BERSIH ke luar dan dalam???
Ape derg sendiri leh make sure ke kalo derg di beri rasuah berpuluh2 ribu atau lebih byk dr tu derang leh lari dari rasuah tu?

Kamon la manusia sume same la..LEMAH! Daripada korg berhimpun dan menyusahkan org..
Cthnye: menyebabkan jem akibat polis wat roadblock di merata2 tmpt(konon2 nk membanteras org2 BERSIH ni---> Aku pon x phm nape kene wat roadblock)
baik korg dok umh BERSIH kan diri sendiri..BERSIH kan jiwa masing2..pikir macam mane nak maju kan diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

Ni beriye ngat join politik nak BERSIH la ape la, kuarga sendiri pon x terjaga..x berapa nak BERSIH..!
Jangan harap la nak dapat negara yg BERSIH.

Dunia akhir zaman gini la..Adakah kite berpeluang untuk berjumpe dgn pemimpim Islam yang adil lagi saksama di zaman moden ini?