Thursday, 1 November 2012

Eh, lama gileee tak jumpa korang!!!

Salam kawan2..

Tetiba aku rindu gilee kat blog aku nih..
Bile baca balik banyak betul suka dan duka ku luahkan dalam blog yang x berapa indah ni.

Aku rasa last aku tulis blog ni masa before kawin dulu kan..wah da lame tuhh..
sekarang ni dah 6 bulan jadi bini orang..
Dah kembangggg dowh!! SEDIHH!

Amaran kepada sume kengkawan onna yg bakal berkahwin..."lepas korang dah berkahwin n bergelar bini orang jangan harap badan anda dapat kembali seperti muda remaja dulu...Oh noooooooo...babai dunia remajaaa!

Tapi x pela..badan besar ke kecik kee..itu cuma jasad! Tau x jasad ni apa? Jasad ni bukan hidup pon..Jasad ni macam sarung je, bekas, tempat untuk ROH. Roh kita yang hidup...hidup dari alam ROH lagi, singgah ke dunia, masuk ke dalam jasad yang dipanggil manusiaa..
JAdi,,jangan nak bangga la dengan jasad kita nii..yang pergi bertemu Allah nanti siapa? Roh kan?
Tapi, roh kita dah ready xx? Huhu tepuk dada tanya imann...

Banyak perubahan dalam hidup ku sepanjang bergelar isteri.
Alhamdulillah Allah bagi nikmat berkahwin pada aku..
Bila hidup berdua nii seronok sbb kita sama2 nak capai matlamat sebenar hidup ni...
Aku doakan kawan2 aku dapat suami yang soleh. yang dapat bimbing korang ke jalan yg betul2 Allah redha.

Suami ni main peranan saaaanggaatttt penting tau!
Suami tu la mencorakkan sesebuah masjid yg telah di bina tu.
Suami ni macam CEO company la..Dia yg lead hala tuju masjid tu macam mana.
Bakal2 suami ( yg membe onna tlg pesan kat tunang korg), tolongggg la belaja n carikkk ilmu byk2 untuk jadi suami nih..
Isteri ni penting juga, tp isteri senang nak dibentuk kalo suami bijak jadi ketua.
ISteri mmg naturally ada sifat lemah lembut, kasih sayang, yg kalau betul dia dididik dia akan follow tiap kebaikan yang ada pada suami nya...
Kemudian, tugas isteri pula mendidik anak2 dia nanti..kerana sifat isteri yg lemah lembut dan kasih syg yg tinggi..

Perkahwinan ni perlukan kerjasama yg tinggi.
Sentiasalah menghargai suami kita...hormat dia..hormati dan terima kelemahan dia..
Dan sentiasa la merendah diri, maaf memaafi..
jgn kita ingat kitaaaa je betull..bagi ruang pada suami untuk memimpin..
mesti dia rasa bangga dapat guide kita..

To my Hubby, I LOVE U VERY MUCH..walaupon kita skrg hanya jumpa time weekend..
Tetapi Allah sentiasa dekat dgn kita..Dan hati kita selalu dekat kan =)
I MISS U BADLY...

Yeayy...malam ni de-to..
SAbtu ni kami g short trip lg 2 days 1 night gi Bukit Tinggi..Yeayy!