Monday, 22 April 2013

Hadiah sempena Ulangtahun Pertama Perkahwinan Kami!

Hihi...sebenarnya title post ni hanya gimik jee..x de la hadiah mende pon..hehe
Tapi untuk pengetahuan semua 27hb April 2013 ni maka genaplah 1 tahun perkahwinan kami. hehe
Alhamdulillah happy sangat.

Dan setelah nak dekat setahun kahwin barulah kami membeli sebuah mesin basuh seperti gamba di bawah...muahaha...yee setelah setahun kami baru ada mesin basuh ..hikhik

taraa!! 9.5kg LG top loading washing machine..(hameeekk kaw 9.5kg terus)

Maka dengan ini...lengkaplah segala perkakas dalam umah kami...hehe inilah baru dikatakan cabaran di awal perkahwinan..susah senang kite redah bersama...Si isteri, jangan ingat nak senanggg jeee..masuk rumah cuci kaki je..lain la suami kite tu Datuk atau businessman gaji 10k sebulan..kompen leh dpt sume dalam sekelip mata..haha

Tapi, bila ingat balik saat di awal perkahwinan..kami bermula dgn tinggal rumah flat 4 tingkat..yang memang agak uzur..masa tu aku kalo bole nak duduk kat better house..tapi aku rasa kasihan kat suami tu melebihi segalanya..(yela, masa tu nak pkai duit nak kawin lagi, nak masuk umah sewa kene byr deposit 2 bln lg, persiapan umah lepas kawin lagi)..so, kita bertolak ansur la kan..aku fikir x pe kite susah2 skrg..lepas ni mesti ada rezeki Allah bagi..

Hasil duit hantaran, kami beli satu set bilik tidur. Pastu sikit2, kami kongsi duit beli tv, sofa. Peti ais time tu x beli pon..pakai freezer kecik cam kat hotel tu je..itupon aku ada simpan sejak dok umah bujang dl..

Luckily, ayah aku sponsor kabinet dapor, meja makan, almari buku..tapi tu sume 2nd hand laa.dari umah kakak aku benonyee..die pindah umah lain, then die bagi ar kitorg brg lame die..hehe..ayah aku bg gak 2nd hand mesin basuh (sbb ayah aku beli baru tok mak aku) tapii..sejak dari awal lg bile kami nak gune mesin basuh tu rosak...haha..korang bayangkn..memang setahun mesin basuh tu jadi hiasan je..tiap minggu kami anta ke kedai dobi utk basuh baju..takpon hanta basuh kat umah parents..hehe..perkara ni berlaku selama setahun ..haha

Alhamdulillah..sbb kite yakin sangat rezeki tu dr Allah kan...alhamdulillah..En Suami dapat kerja di company yang diidam2kan nye..PETRONAS...aku rasa seronok sbb aku tau walopon dia x cakap aku tau sbg lelaki mesti die ada pride untuk gaji lebih dari isterinya..yelah masa tu gaji aku 2 kali ganda lebih dari gaji suami...

dan sekarangggg....sejak pindah Melaka sikit2 keperluan tambahan kami beli cam peti ais, and lasttt sekali mesin basuh...hehe..terima kasih juga buat kawan2 yg bagi hadiah kawin kami yg best2..melengkapkan lg perkakas/keperluan umah kami..=)

dan..aku bangga jadi surirumah...walopon da biasa dulu sentiasa ada duit..kalo ape2 entertainment mesti aku yg taja..tapi aku lagi bangga buat suami aku bangga dan bahagia..dia mesti seronok dapat sara keluarga kecil kami ni..hihi..walopon duit tu cukup2 untuk keperluan bulanan sahaja..hehe..

sekali lagi aku percaya dan yakin sangat rezeki dari Allah..Nanti mesti ada rezeki baby yang Allah turunkan x diduga2..insyaAllah..

Allah know best! Thank you hubby!..I will always support you..as i always do...=)

HAPPY 1st ANNIVERSARY LOVE

3 comments:

aReLaN said...

selamat ulang tahun pertama.huhuhu..

ckyn wan said...

sm la ngan ktorang... lepas setahun, pindah umh br beli mesin basuh n segala brg lain lam umah.. bersusah2 dahulu...bersenang2 kemudian insyaAllah :)

cik as said...

cepatnye mase berlalu da setaun ko kawen ain!
heppi annyberseri ain n dina!